HomeUncategorizedVarför kött inte kan marineras längre än 12 timmar: en obehaglig konsekvens...

Varför kött inte kan marineras längre än 12 timmar: en obehaglig konsekvens – varje gourmet behöver veta om detta

Det finns en kulinarisk myt: ’Ju längre köttet marineras, desto mörare och aptitligare blir det.’.

Tyvärr uppmärksammar många gourmeter denna ’regel’ och lämnar bitarna i marinaden länge..

Ibland är marineringstiden 12 timmar, eller ännu mer.Det här är väldigt dåligt!

Håll inte köttet i den sura vätskan för länge, annars får du en dålig maträtt.

Denna rekommendation delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klassen.

Varför man inte ska marinera kött för länge

Alltför lång exponering av kött för en sur miljö förändrar produktens konsistens till det sämre.

Konsistensen på långmjukade köttbitar förstörs: de blir hårda igen.

Som ett resultat blir den färdiga maträtten ’gummiaktig’: ingen ömhet eller saftighet.

För att undvika detta resultat, marinera inte kött i mer än 12 timmar.

I de flesta fall räcker det med en halvtimme för att köttbitarna ska få önskad konsistens och bli så mjuka som möjligt.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna