När de lagar soppa använder många kockar en mycket intressant tillsats..
Vi talar om en massa som innehåller två produkter: vetemjöl och smör..
Tack vare olja-mjölblandningen får soppan en idealisk konsistens och en ljusare smak.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om ett intressant kulinariskt trick.
Hur man förbereder smör-mjölblandningen ordentligt
Ta en liten men tillräckligt djup behållare och lägg en matsked mjukt smör i den.
Skicka samma mängd mjöl dit.
Blanda innehållet i behållaren väl och häll den resulterande massan med kall buljong (4 msk är tillräckligt.l.).
Blandningen måste röras om igen tills klumparna är helt avlägsnade.
Den resulterande vätskan ska hällas i soppan som förbereds.Detta bör göras ungefär en kvart innan tillagningen är slut.
Vad kommer tillsatsen att göra med soppan?
Tack vare smör och mjöl blir rätten mycket tjockare och mer mättande.
Dessutom kommer soppan att bli väldigt aptitretande.
En viktig punkt: det finns ingen anledning att lägga till olja-mjölblandningen till den första rätten, som innehåller spannmål och pasta.
Men användningen av denna tillsats när du förbereder någon annan soppa är välkommen.