Inte alla hemmafruar lägger till olika ovanliga komponenter till kotletter: många är vana vid att begränsa sig till den klassiska uppsättningen produkter..
Detta är inte att säga att detta tillvägagångssätt är fel..
Men vissa komponenter kan fortfarande ta kotletter bokstavligen till en ny nivå, säger vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Ett slående exempel skulle vara införandet av grönsaker i köttfärs.
Vad är syftet med att lägga till dessa produkter?
I de flesta fall har grönsaker i hackade kotletter en enkel funktion: de tillför en oöverträffad nivå av saftighet till rätten.För detta ändamål kan du lägga till potatis, tomater (förskalade), zucchini och pumpa.
Vissa grönsaker hjälper till att ersätta bröd.Ett exempel på detta är kål som också ingår i köttfärsen.
Morötter ger en intressant smak, som också ’mjukar upp’ köttets smak.
Genom att lägga till grönsaker kan du göra kotletterna inte bara mer saftiga utan också lättare att smälta.