Desserter förknippas i allmänhet med införandet av socker, kanel, muskotnöt och andra välbekanta tillsatser..
Men ibland kan man höra att salt definitivt måste läggas till kompositionen..
Många tycker att detta råd är konstigt, eftersom efterrätten ska vara söt.
Vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova, är dock säker på att denna rekommendation är användbar.
Varför lägga till salt när man lagar desserter?
Förbättrad smak
Många har hört att socker fungerar som en naturlig smakförstärkare.Samtidigt, glöm inte att salt har exakt samma egenskaper.
Att lägga till en nypa salt när du lagar söta desserter hjälper dem därför att bli ljusare och mer intressanta.Som ett resultat blir dessertens smak mer ’förståelig’.
Balans
Det är också viktigt att komma ihåg att salt har en annan viktig roll i en söt dessert: det är ansvarigt för smakbalansen.Därför bör du inte vara rädd för att en liten mängd salt kan förstöra efterrätten eller ändra dess smak till oigenkännlighet: detta är omöjligt.
Men du behöver inte heller lägga till mycket salt, eftersom i det här fallet kommer maträtten definitivt att bli bortskämd.