HomeVäxterVilka växter är förbannade av oerfarna trädgårdsmästare: de är otroligt vackra, men...

Vilka växter är förbannade av oerfarna trädgårdsmästare: de är otroligt vackra, men de växer värre än ogräs

En vacker sommarstuga planterad med opretentiösa växter som inte kräver speciell vård är kanske drömmen för varje landsbo..

Men ibland kan vissa typer av blommor och buskar bli ett verkligt problem på grund av deras förmåga att spridas över hela området..

I den här artikeln kommer vi att berätta hur du undviker sådana situationer och bibehåller det estetiska utseendet på din trädgård – plantera bara inte växter från den här listan.

Portlak

Portulak, som har en syrlig smak som påminner lite om citron, kan ätas, men de flesta trädgårdsmästare odlar den som en prydnadsväxt.

Men låt dig inte luras av dess skönhet: portulak är mycket seg och tålig och när den växer förvandlas den från en dekoration till ett farligt ogräs.Om du inte kan motstå dess skönhet, stängsla av området som är reserverat för portulak med sten- eller tegelkanter och rensa regelbundet ogräs för att förhindra dess okontrollerade spridning.

Amaranth

En annan ätbar växt som har en mild, lite nötaktig smak, men som främst används som dekoration.

Vi bör dock inte glömma att amaranth reproducerar sig med hjälp av frön – och hur de flesta av samma grödor snabbt och enkelt kan slå rot på en plats och ta över mer och mer nytt territorium.För att förhindra dominansen av denna växt, glöm inte att ta bort överflödiga skott på våren.

Sumak

Det råkar vara så att detta urval helt består av ätbara växter som fungerar som dekorativa element för trädgårds- och parkområden – allt ovanstående gäller lika mycket för sumak.

Trots sin skönhet kan denna växt kallas en sorts parasit.Därför är det viktigt att regelbundet ta bort överflödig sumakväxt för att förhindra att den invaderar din fastighet och överväldigar andra växter och grödor.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna